Palvelutalo Keuruulla – lämminhenkinen hoivakoti parantaa ikäihmisen elämänlaatua

Yhteydenotto

Tuurilakoti on Keuruun vanhaintukisäätiön 30-paikkainen ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö, jossa ympärivuorokautista hoitoa tarvitsevat ikääntyneet asuvat omissa asunnoissa. Tuurilakodin asukkaaksi ei voi hakea suoraan, vaan asiakasvalinnat tapahtuvat keskitetysti Keski-Suomen Hyvinvointialueen asiakasohjauksen kautta.

 

Laadukas hoivakoti ja sen palveluvalikoima parantavat asukkaan elämänlaatua usein tuntuvasti. Tuurilakodin reipas ja ystävällinen henkilökunta ymmärtää asukkaiden tarpeet – auttamisen lisäksi aina on myös aikaa vaihtaa kuulumisia! Asukkaat saavat yhteyden hoitajiin ympäri vuorokauden ja talon palveluvalikoimaan kuuluvat myös muun muassa turva- ja pyykkipalvelut. Hoivakodin keskeinen sijainti helpottaa ystävien ja sukulaisten vierailuja.

Asuminen Tuurilakodissa

Tuurilakoti tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa tarvitseville ikäihmiselle oman kodin vuokrasopimuksen pohjalta. Kodin voi sisustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Tuurilakodin palveluasumisyksikkö käsittää kaikkiaan 30 palveluasuntoa.

Ympärivuorokautista hoitoa tarvittaessa ota yhteyttä Keski-Suomen hyvinvointialueen asiakasohjaukseen. 

 

Keuruun Vanhaintukisäätiöllä on lisäksi yhteensä 67 vuokra-asuntoa Keuruulla ja Haapamäellä, joita vuokratan keuruulaisten vanhusten ja mielenterveyskuntoutujien asumistarpeisiin. Jos vuokra-asunnoissa asuva henkilö tarvitsee tukea arkeen, voi tätä hakea Keski-Suomen Hyvinvointialueen asiakasohjauksen kautta.  

 

Vanhaintukisäätiön vuokra-asuntoihin on mahdollisuus päästä asumaan jättämällä hakemus asuntoon. Suuri osa asunnoista sijaitsee Keuruulla Seiponniementiellä ja Wegeliuksentiellä, Haapamäellä asunnot sijaitsevat Lääkärintiellä. Asunnot ovat pääasiassa rivitaloasuntoja, ja sopivat liikuntarajoitteiselle.

 

Jätä hakemus Vanhaintukisäätiön vuokra-asuntoihin alta. 

 

Vuokra-asuntohakemus

 

Tule tutustumaan hoivakodin viihtyisiin tiloihin ja talon lämpimään tunnelmaan sekä henkilökuntaan. Tervetuloa!

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Sosiaaliohjaus Tuurilakodissa

Missä tilanteissa sosiaaliohjausta?

Tuurilakodin sosiaaliohjaus on arjen kysymysten tueksi asukkaille ja heidän omaisilleen. Sosiaaliohjauksen kautta pyritään tukemaan omaisia ja parantamaan asukkaiden arjen sujuvuutta. Sosiaaliohjaajan kanssa voi ratkoa sellaisia asioita, jotka ei suoraan liity hoidollisiin asioihin. Voit kysyä esimerkiksi seuraaviin asioihin liittyen:

 

- tuet ja etuudet talouden haasteet

- sosiaaliset haasteet ja elämänhallinnan pulmat

- päihde- ja mielenterveysongelmat

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä ja kysy lisää: Sosiaaliohjausta tehdään 50% työajalla, joten varmin tapa tavoittaa on laittaa viestiä. Pääsääntöisesti sosiaaliohjaaja tavattavissa maanantaisin.

 

Päivi Ilmarinen

paivi.ilmarinen@tuurilakoti.fi

puh: 040 5650 535

Kun muutat meille

Kun muutat asumaan Tuurilakotiin, muutat omaan uuteen kotiisi. Mukanasi saat tuoda kaikki tarvittavat, itselle tärkeät tavarat, valokuvat, huonekalut ja muut. Asuntosi voit sisustaa juuri sinua varten. 

 

Asuntoa sisustaessa otattehan huomioon sen, että huoneistossa pääsee toimimaan liikkumisen- ja nostamisen apuvälineiden kanssa sujuvasti. Jos huoneissa halutaan käyttää mattoja, ovat kumipohjaiset matot suositeltavia, jotta voidaan minimoida kaatumisriski.

 

Mitä tarvitset mukaan muuttaessasi Tuurilakotiin: 

 

 • Omat huonekalut 
 • Verhot
 • Liinavaatteet - 3-4 lakanaa, täkkiä ja tyynyliinaa hyvä määrä. Muotoon ommellut lakanat suositeltavia.
 • Käsi- ja kylpypyyhkeet
 • Muutama tyyny, peitto sekä viltti
 • Ulkovaatteet vuodenaikojen mukaan
 • Useampi vaatekerta, joustavat ja sopivan kokoiset vaatteet, 3 x / vaate vähintään.
 • Tukevat ja hyvät jalkineet sisällä liikkumiseen, tarrakiinnitteiset helppo pukea
 • Erilaisia jalkineita ulkoiluun, päähineet, hanskat vuodenaikojen mukaan
 • Hygieniatarvikkeet
 • Omia astioita oman tarpeen mukaan
 • Kahvinkeitin, televisio, radio tms, muuta elektroniikkaa oman tarpeen mukaan. 

Muistilista omaisille: 

 

 • Osoitteenmuutoksen tekeminen
 • Mahdolliset etuudet ja näiden hakeminen, tarvittaessa sosiaaliohjaajan tuki näihin tarjolla
 • Kolmikantasopimus hoitohenkilökunnalle E-reseptiä koskevien asioitten hoitamista varten, hoidetaan yhdessä sairaanhoitajan kanssa
 • Toimeksianto apteekille, jotta Tuurilakoti voi tilata, jakaa ja annostella lääkkeet, hoidetaan yhdessä sairaanhoitajan kanssa
 • Edunvalvontaan / raha-asioiden hoitoon liittyvät asiat
 • Kotivakuutus
 • Tarvittavat apuvälineet, mietitään tarpeet yhdessä Tuurilakodin kanssa.

 

Muutettuasi Tuurilakotiin täytetään yhdessä asukkaan, omaisen, omahoitajan ja sosiaaliohjaajan kanssa tulokartoituslomake, jossa tutustutaan asukkaaseen ja hänen historiaansa. 

 

2-3 kuukauden kuluttua taloon muutosta järjestetään yhteinen tapaaminen jossa tarkastetaan uuden arjen sujumita sekä päivitetään tarpeen mukaan hoito- ja palvelusunnitelma.

Palvelut Tuurilakodin asukkaille

Tuurilakodin asukkaat voivat hyödyntää kampaamopalvelua sekä jalkahoitajaa, jotka käyvät talossa säännöllisesti. Ajanvaraus tapahtuu hoitajien kautta, lisätietoja palveluista sekä niiden hinnoista saat Tuurilakodin henkilökunnalta. 

 

Tuurilakodin henkilökuntan kuuluu hoitohenkilökunnan lisäksi viriketoiminnanohjaaja, kuntohoitaja sekä sosiaaliohjaaja.

Alla olevat linkit ohjaavat Sinut Keski-Suomen hyvinvointialueen sivustolle, josta löydät tietoa ikääntyneiden palveluista!